Další důkaz o špičkových vlastnostech přinesla aktuálně populární kniha Dušana Šídla Podpojištění prakticky. V náročné konkurenci ostatních produktů polštářové pojištění zabodovalo garancí i tolerancí.

Nejinovativnější majetkové pojištění na trhu

Pillow pojištění majetku se narodilo v roce 2022 a ihned bodovalo v nejvýznamnější soutěži o pojišťováckou inovaci. Jednalo se o třetí vítězství Pillow pojišťovny v řadě. Pillow se tak stala jedinou pojišťovnou v Česku, jejíž všechny produkty byly ohodnoceny prvním místem z pohledu inovativního proklientského přístupu.

Tři obrany proti nebezpečnému podpojištění

Zejména v posledních 2 letech se ukázalo, že kvalitní pojištění majetku musí obsahovat ochranu proti nebezpečnému podpojištění. Podpojištění je definováno zákonem a pro klienty znamená riziko. Pokud je pojistná částka uvedená v pojistné smlouvě nižší než skutečná hodnota majetku, může pojišťovna snížit vyplacené pojistné plnění. Toto zkrácení je ve stejném poměru, v jakém byla podhodnocena skutečná hodnota majetku.

Nedávno byla představena nová kniha Dušana Šídla a Martina Szabo, celá věnovaná tématu podpojištění. Autor v obecné části popisuje 3 základní vlastnosti kvalitního majetkového podpojištění, které zákazníkům pomáhají zvítězit nad podpojištěním. Pouze minimum pojišťoven dokáže nabídnout všechny 3 výhody svým klientům.

  1. Férový výpočet podpojištění
    Současný zákon bohužel umožňuje dvojí výklad výpočtu podpojištění. Některé pojišťovny toho zneužívají a u velkých škod krátí pojistné plnění klientům dvakrát. Pillow pojišťovna samozřejmě nic takového nedělá, a dokonce přímo v pojistných podmínkách garantuje všem zákazníkům férový výpočet podpojištění.
  2. Tolerance podpojištění
    Pojišťovna může stanovit výši podpojištění, kterou toleruje, a tedy neuplatní snížení pojistného plnění. V případě Pillow pojišťovny mají klienti v podmínkách stanovenu jednu z nejvyšších hodnot (20 %). Mít tolerantní pojišťovnu se prostě vyplatí.
  3. Garance nepodpojištění
    Nejdůležitější vlastností, která dokáže zcela vyloučit riziko podpojištění, je tzv. garance. Pojišťovna doporučí pojistnou částku a pokud ji klient akceptuje, pojišťovna neuplatní podpojištění, i kdyby skutečná hodnota majetku byla vyšší, než bylo její doporučení. Pillow pojišťovna v této vlastnosti jednoznačně překonává většinu ostatních pojišťoven.

Nejširší garance nepodpojištění

Pillow pojišťovna jako první vytvořila garanci nepodpojištění pro všechny pojistné částky. Doporučenou pojistnou částku získá klient pro

  • Pojištění budovy – bytu
  • Pojištění budovy – rodinného domu
  • Pojištění domácnosti
  • Pojištění vedlejších staveb
  • Pojištění samostatných stavebních součástí (družstevní byt)

Přehled produktů pojištění majetku také odhalil další oblast, ve které Pillow předběhla všechny ostatní pojišťovny. Jedná se o transparentnost zveřejňování informací o valorizaci pojistných částek na výročí. Pillow pojišťovna je jedinou na trhu, která na svých webových stránkách pravidelně zveřejňuje informace o výpočtu jednotlivých indexů včetně jejich časové řady.

Kniha o podpojištění zdarma

Novou knihu o podpojištění si může stáhnout zdarma každý. Kniha nabízí odpovědi na prakticky všechny otázky o podpojištění, včetně návodu, jak správně stanovit pojistné částky, jaký je rozdíl mezi novou a obvyklou hodnotou věcí a také aktuální stav návrhu změny zákona, který má zabránit dvojímu výkladu výpočtu podpojištění u velkých škod.

Stáhnout knihu o podpojištění